ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Π. Κουρουμπλής: Τέλος οι ιδιωτικές κλινικές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Άνοιξε τα χαρτιά του ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και όσα αποκάλυψε στο «Βήμα της Κυριακής» αναμένεται να προκαλέσουν τσουνάμι αντιδράσεων.

Σε ερώτηση αν θα επανεξεταστούν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές, ο υπουργός Υγεάις κ. Π. Κουρουμπλής απάντησε τα εξής:

«Εκεί θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Είναι δυνατόν ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ που έχει και ιδιωτική ασφάλιση να πηγαίνει σε Ιδιωτική Κλινική και αυτή να ζητεί να αποζημιωθεί πρώτα από το κράτος και έπειτα από την ιδιωτική ασφάλιση;
Από εδώ και στο εξής, όταν το κράτος σού προσφέρει πρώτη επιλογή το Δημόσιο Νοσοκομείο και ο ασφαλισμένος θέλει να πάει σε Ιδιωτική Κλινική, τότε είτε θα πληρώσει την Κλινική από την τσέπη του, είτε μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας. Το κράτος θα πληρώνει στις Ιδιωτικές Κλινικές μόνο πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν σε Δημόσιο Νοσοκομείο».

Επίσης ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ λέγοντας για παράδειγμα ότι «ο ΕΟΠΥΥ όφειλε να λειτουργεί την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Την ερχόμενη εβδομάδα θα λύσουμε το θέμα για τη σύσταση και λειτουργία της επιτροπής διαπραγμάτευσης, από την οποία προσδοκούμε πάρα πολλά».

Πηγή: ygeia360.gr