ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αποφασισμένη η κυβέρνηση να στηρίξει το φαρμακείο της γειτονιάς

Αγαστή σχέση συνεργασίας επιδιώκει να έχει με τους φαρμακοποιούς η νέα ηγεσία του ΥΥΚΑ, όπως διαφάνηκε από τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές το πρωί της Παρασκευής.

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν οι διατάξεις που αφορούν στα φαρμακεία και στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, με κυβερνητικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός Μαρτίου, όπως δήλωσαν ο υπουργός Υγείας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), μετά από διαβούλευση στην Αριστοτέλους.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο αντρών εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Κωνσταντίνο Λουράντο, να δηλώνει εξερχόμενος πως οι «οι φαρμακοποιοί αναμένουν την απόσυρση των μνημονιακών μέτρων που έχουν πλήξει τα φαρμακεία».
"Οι φαρμακοποιοί δεν θα πρέπει να περιμένουν κανέναν αιφνιδιασμό", δήλωσε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε δεκτά τα αιτήματα των φαρμακοποιών για άρση των καταστροφικών - για τα φαρμακεία και την υγεία - μνημονιακών διατάξεων. Παράλληλα, διευκρίνισε πως οι θέσεις των φαρμακοποιών, αφού επεξεργαστούν κατάλληλα από κλιμάκιο του ΥΥΚΑ, θα συμπεριληφθούν στο α΄νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να στηρίξει τα φαρμακεία της γειτονιάς, καταργώντας όλες τις διατάξεις που αντιβαίνουν σ' αυτή την αρχή. Η νέα πολιτική που θα εφαρμοστεί στο χώρο, θα στηρίζεται στον κανόνα «1 άδεια ανά φαρμακείο». Κατ’ επέκταση αναμένεται να καταλήξει στον «κάλαθο των αχρήστων» το tool kit του ΟΟΣΑ, καθώς και οι διατάξεις που αφορούν στο ελεύθερο και διευρυμένο ωράριο και στα λεγόμενα συνεταιρικά φαρμακεία.

Πηγή: virus.com.gr