ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Θα προωθήσουμε την πρόσληψη 80 φαρμακοποιών για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Την κατα προτεραιότητα προώθηση των προσλήψεων 80 φαρμακοποιών για τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας υποσχέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 18 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια του σύντομου και θερμού χαιρετισμού του στην τελετή της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης.
 
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ Δέσποινα Μακριδάκη υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι τα φαρμακεία 25 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας παραμένουν... χωρίς φαρμακοποιό, τα φαρμακεία 45 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας λειτουργούν με... 1 φαρμακοποιό και τα φαρμακεία 25 - 27 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας λειτουργούν με 2 - 6 φαρμακοποιούς, όταν τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά στάνταρντς είναι 1 φαρμακοποιός ανά 50 - 80 νοσηλευτικές κλίνες!
 Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού εξήρε το έργο και τις φιλότιμες και άοκνες προσπάθεις τις οποίες καταβάλλουν καθημερινά οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας, υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι "άλλαξε το ύφος της εξουσίας στο υπουργείο Υγείας. Θα εμπεδώσουμε κλίμα εμπιστοσύνης και αυτό είναι ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι, γιατί έχει να κάνει με την αξία και την αυταξία της ανθρώπινης ζωής".
 
Στην πολύ όμορφη γιορτή της ΠΕΦΝΙ παρευρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής Σταύρος Πεντέας, καθώς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

ΠΗΓΗ : YGEIA360