ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Πλήρεις και Ενημερωμένες οδηγίες υποβολής συνταγών (updated)


ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟN ΕΟΠΥΥ (updated)

1. Όλες οι συνταγές φαρμάκων, ΦΥΚ (δείτε ΕΔΩ τη λίστα των ΦΥΚ), εμβολίων, ορών, παραγώγων αίματος των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, μαζί με τα τυχόν επισυναπτόμενα δικαιολογητικά της κάθε συνταγής όπως: ιατρικές βεβαιώσεις ή γνωματεύσεις, σελίδες πρόσθετων ταινιών γνησιότητας, λοιπά δικαιολογητικά χορήγησης, ταξινομούνται και αριθμούνται ανά ημέρα, και καταχωρούνται στη νέα κατάσταση υποβολής που έχει υποδείξει η ΚΜΕΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ). Για τις οδηγίες συμπλήρωσης της συγκεντρωτικής κατάστασης πατήστε ΕΔΩ

Οι συνταγές των ανασφάλιστων (Ν. 4270/2014 - Ανασφάλιστοι - σχετ. υπ'αρ. οικ. Γ.Π./ΟΙΚ.56432, ΦΕΚ Β' 1753/28.06.2014, Υ.Α.) για την κατάθεση ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 αριθμούνται ξεχωριστά, ταξινομούνται σε ξεχωριστό ματσάκι και υποβάλλονται με ξεχωριστό τιμολόγιο.


Στο τέλος του μήνα, χωρίζονται σε τρία ματσάκια, ένα με όσες εκτελέστηκαν ηλεκτρονικά, ένα με όσες έχουν εκτελεστεί χειρόγραφα (πράσινες και ηλεκτρονικές που εκτελέστηκαν χειρόγραφα) και ένα με τις συνταγές ανασφάλιστων.


Τα παραπεμπτικά αναλωσίμων διαβήτη, γραμμένα αποκλειστικά στο πρότυπο που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ (για τα επιπλέον κουπόνια ΕΔΩ), καταχωρούνται και αριθμούνται ξεχωριστά από τις συνταγές φαρμάκων. Οδηγίες για την υποβολή των αναλωσίμων μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. Τοποθετούνται σε ξεχωριστό φάκελο μέσα στη σακούλα με τις συνταγές και εκδίδεται ξεχωριστό τιμολόγιο προς τον ΕΟΠΥΥ (χρειάζονται και δύο φωτοαντίγραφα του τιμολογίου με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή). Επιπρόσθετα, από 1/5/2013, τα παραπεμπτικά πρέπει να είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή e-dapy (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).



ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ:



α. Για τα αναλώσιμα του σακχαρώδη διαβήτη ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ καθόλου ΣΚΠ. Απαιτείται όμως να τιμολογούνται με ξεχωριστό τιμολόγιο και να συμπεριλαμβάνονται στο φάκελο της υποβολής σαν ξεχωριστό «πακέτο».


β. Σε κάθε τιμολόγιο που εκδίδεται προς τον ΕΟΠΥΥ πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια και ευκρινώς εάν πρόκειται για τιμολόγιο φαρμάκων, για τιμολόγιο ανασφαλίστων ή για τιμολόγιο αναλωσίμων. Επιπλέον, κάθε τιμολόγιο θα πρέπει να είναι σφραγισμένο με τη σφραγίδα του φαρμακείου (στην οποία θα πρέπει να εμφανίζεται η επωνυμία και ο ΑΦΜ του φαρμακείου) και υπογεγραμμένο από τον υπεύθυνο του φαρμακείου.

2. Εκδίδεται συγκεντρωτική κατάσταση σε τρία (3) αντίτυπα (σε όλα να αναγράφεται πάνω δεξιά ο κωδικός ΔΙΛΟΦ και ο αριθμός μητρώου του ΤΣΑΥ, όλα με σφραγίδα και υπογραφή) και τιμολόγιο (χρειάζονται και ένα φωτοαντίγραφο του τιμολογίου με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή) σφραγισμένο και υπογεγραμμένο, προς τον ΕΟΠΥΥ. Για τις οδηγίες συμπλήρωσης του τιμολογίου πατήστε ΕΔΩ.

Από την κατάθεση ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 (συνταγές Φεβρουαρίου), είναι υποχρεωτική η υποβολή (ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ) του εντύπου "Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής" που κατατίθεται μαζί με τα τιμολόγια και την συγκεντρωτική κατάσταση του Φαρμακείου (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις οδηγίες έκδοσης του συνοδευτικού σημειώματος από την πύλη https://www.eopyykmes.gr).

Προσοχή: Η αξία του ποσού του τιμολογίου πρέπει να συμπίπτει ακριβώς με το αιτούμενο ποσό που αναφέρει η συγκεντρωτική κατάσταση. Το rebate, ακόμη και για τιμολόγια άνω των 35.000 Ευρώ (εξαιρούνται τα ΦΥΚ, σύμφωνα με το σχετικό πίνακα,άρθρο 24, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), υπολογίζεται πλέον από τον ΕΟΠΥΥ.

3. Τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για την έκδοση του τιμολογίου είναι τα εξής: Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Κηφισίας 39, 15123, Μαρούσι, ΑΦΜ: 997478553, ΔΟΥ Αμαρουσίου. τηλ. 2103729795, 2103666324, 2106871770, 2106871771, 2106871772, 2106871773.

4. Κατάθεση των συνταγών, αποκλειστικά στο Σύλλογο  τις πρώτες πέντε (5) εργάσιμες ημέρες του μήνα. Το ωράριο κατάθεσης για όλες τις ημέρες είναι 08.00 έως 15.00.
Η κατάθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς συνταγών (PHARMASSISTANCE τηλ. 2310551336, κ.α.)

Προσοχή: Αποφεύγετε να καταθέσετε τις συνταγές την τελευταία ημέρα γιατί ενδεχόμενη καθυστέρηση θα στερήσει το δικαίωμα πληρωμής του λογαριασμού!

5. Οι συνταγές θα είναι τοποθετημένες αποκλειστικά στις γκρι σακούλες του ΕΟΠΥΥ. Αν δεν χωράνε σε μια σακούλα θα χρησιμοποιηθούν δύο ή τρεις ή όσες είναι απαραίτητες.

Έξω από κάθε σακούλα θα αναγράφονται:
  • επωνυμία φαρμακείου,
  • ο αριθμός σύμβασης ΕΟΠΥΥ που θα βρείτε στο site του Συλλόγου μας, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ (εάν δεν υπάρχει, συμπληρώστε το ΑΦΜ του φαρμακείου),
  • το αιτούμενο ποσό φαρμάκων, εμβολίων, ορών, παραγώγων αίματος
  • το αιτούμενο ποσό των συνταγών ανασφάλιστων
  • το αιτούμενο ποσό αναλωσίμων διαβήτη,
  • το συνολικό αιτούμενο ποσό (φάρμακα, εμβόλια, ανασφάλιστοι συν αναλώσιμα διαβήτη),
  • ο κωδικός ΔΙΛΟΦ,
  • έτος και μήνας αναφοράς και
  • συνολικό πλήθος συνταγών φαρμάκων-ορών-εμβολίων-παραγώγων αίματος, ανασφαλίστων και παραπεμπτικών αναλωσίμων σακχάρου που υποβάλλονται.
Μην χρησιμοποιείτε μαρκαδόρο για να γράψετε έξω από τη σακούλα γιατί μουτζουρώνει αμέσως. Αρκεί απλό μπλε στυλό.
Οι σακούλες θα πρέπει να είναι δεμένες με σπάγκο (όχι με κολλητική ταινία).
Επίσης θα πρέπει να αριθμούνται ως εξής: Για 3 σακούλες, για παράδειγμα, θα υπάρχει η αρίθμηση: 1 από 3 στην πρώτη σακούλα, 2 από 3 στη δεύτερη και 3 από 3 στην τρίτη.
Οι γκρι σακούλες του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένες και να μην έχουν παραβιαστεί.

Μέσα στις σακούλες θα υπάρχουν:
  • οι συνταγές φαρμάκων-ορών-εμβολίων-παραγώγων αίματος (ηλεκτρονικές και χειρόγραφες)
  • οι συνταγές ανασφαλίστων
  • το πρωτότυπο τιμολόγιο φαρμάκων-ορών-εμβολίων-παραγώγων αίματος
  • το πρωτότυπο τιμολόγιο ανασφαλίστων
  • η πρωτότυπη κατάσταση του λογαριασμού φαρμάκων-ορών-εμβολίων-παραγώγων αίματος
  • το Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής
  • το πρωτότυπο τιμολόγιο αναλωσίμων
  • ο φάκελος των αναλωσίμων σακχαρώδη διαβήτη που θα περιέχει τα παραπεμπτικά, το αποδεικτικό υποβολής αναλωσίμων και ένα αντίγραφο του τιμολογίου των αναλωσίμων διαβήτη.
6. Έξω από τις σακούλες θα υπάρχει ένα πακέτο εγγράφων που θα αποτελείται από:
  • Πρώτα, την Αίτηση του φαρμακοποιού (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) που περιλαμβάνει και την απαιτούμενη δήλωσή του (υπόδειγμα αίτησης-δήλωσης). Στο πεδίο αριθμ. τιμ/γιου συμπληρώνουμε τον αρ. τιμ. των φαρμάκων-ορών-εμβολίων-παραγώγων αίματος-ανασφάλιστων και των αναλωσίμων.
  • Το αντίγραφο από το Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής
  • το αντίγραφο της κατάστασης φαρμάκων-ορών-εμβολίων-παραγώγων αίματος
  • το φωτοαντίγραφο του τιμολογίου φαρμάκων-ορών-εμβολίων-παραγώγων αίματος (με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή),
  • το φωτοαντίγραφο του τιμολογίου ανασφάλιστων (με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή),
  • το φωτοαντίγραφο του τιμολογίου αναλωσίμων (με πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή),
  • την φορολογική ενημερότητα με ισχύ τουλάχιστον για ένα μήνα και
  • την ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ (κάθε Ιανουάριο εφόσον είναι Υπηρεσιακό Σημείωμα του ΙΚΑ ετήσιας διάρκειας, ή δυο φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούλιο) εφόσον έχει ληφθεί μέσω ιντερνέτ και είναι εξάμηνης διάρκειας.
7. Η κατάθεση των συνταγών του Διανεμητικού γίνεται μέχρι τις 15 του μήνα.  Να προτιμάτε για την κατάθεση τις μέρες μετά το τέλος της παραλαβής των συνταγών του ΕΟΠΥΥ.
Η κατάθεση των συνταγών του διανεμητικού μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς συνταγών (PHARMASSISTANCE τηλ. 2310551336, κ.α.)