ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ήταν απλά θέμα χρόνου

Να λοιπόν που η ιστορία έχει χιούμορ. 
Μάλιστα όχι μόνο έχει χιούμορ, αλλά το χρησιμοποιεί και την κατάλληλη στιγμή ώστε όχι απλά να προσφέρει γέλιο, αλλά και να ξεγυμνώσει καταστάσεις.
Διαβάζουμε σήμερα στο farmakopoioi την εξής δήλωση του προέδρου του ΠΦΣ κ.Λουράντου :

"Τα περί αδιεξόδου και ομίχλης είναι παραμύθια, τα οποία δεν ξέρω ποιους εξυπηρετούν. Ο κ. Βορίδης μάς διαβεβαίωσε ρητώς ότι τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα (και μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία) φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) θα παραμείνουν στην αποκλειστική διαχείριση των φαρμακείων, καθώς η σχετική έρευνα την οποία ζήτησε και έχει στη διάθεσή της η αντιπροσωπεία της τρόικας δείχνει ότι ο ανταγωνισμός τιμών προς τα κάτω σε ό,τι αφορά τα ΜΥΣΥΦΑ λειτουργεί εμφανώς και κανονικά".


Πάμε άλλη μια φορά για όποιον δεν κατάλαβε : " Ο κ. Βορίδης μάς διαβεβαίωσε ρητώς ότι τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα (και μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία) φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) θα παραμείνουν στην αποκλειστική διαχείριση των φαρμακείων.."


Ώστε μας διαβεβαίωσε ρητώς ο κ.Βορίδης.
Εννοείται ότι ευχόμαστε να τηρήσει την διαβεβαίωση αυτή, άλλωστε είναι προς όφελος όλων μας.
Το πρόβλημα έγκειται αλλού. Στην υποκρισία. Και μάλιστα για μια ακόμη φορά.
Πριν από ένα χρόνο, τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Υπουργός υγείας ήταν ο κ.Γεωργιάδης, ενώ η σημερινή ηγεσία του ΠΦΣ ήταν στην αντιπολίτευση.
Πέρυσι λοιπόν, ο κ.Γεωργιάδης έδινε διαβεβαιώσεις ότι το νομοσχέδιο που θα ερχόταν δεν θα χτυπούσε τα φαρμακεία, γιατί είχαν ήδη πληγεί.


Μάλιστα, έδωσε τις ίδιες διαβεβαιώσεις ξανά, παρουσία όλων σε γενική συνέλευση του ΠΦΣ.

Η σημερινή ηγεσία του ΠΦΣ όμως, που τότε είχε τον εύκολο και ανέξοδο λόγο της αντιπολίτευσης, έλεγε πως δεν πιστεύει τίποτα.
Έλεγε πως το προεδρείο του ΠΦΣ είναι φιλικά προσκείμενο προς την ΝΔ και κάνει τα στραβά μάτια στον κ.Γεωργιάδη.
Έλεγε πως έπρεπε να αντιδράσουμε και όταν τους απαντούσαν "πως θα γίνει αυτό, αφού λέει ότι δεν θα μας πειράξουν" , η αντιπολίτευση απαντούσε πως "όχι, πρέπει να αντιδράσουμε αντί να λέμε ναι σε όλα".


Φυσικά κανείς δεν έλεγε ποτέ "ναι, σε όλα". Αλλά είπαμε, εύκολη και ανέξοδη αντιπολίτευση.
Όλα για το θεαθήναι.


Σήμερα όμως, πράττουν ακριβώς τα αντίθετα. Γιατί βλέπετε, σήμερα ηγούνται και δεν είναι εύκολα τα λόγια τα μεγάλα.
Οπότε ναι, δέχονται την διαβεβαίωση, όπως ακριβώς έκαναν πέρυσι και οι προκάτοχόι τους, ενώ εκείνοι φώναζαν τάχα για ξεσηκωμό.


Εύλογα λοιπόν τα ερωτήματα μα και ρητορικά συνάμα :

1) Πέρυσι δεν ήταν αρκετές οι διαβεβαιώσεις, αλλά φέτος είναι ;
2) Πέρυσι το προεδρείο που δέχτηκε τις διαβεβαιώσεις ήταν "yes men" , αλλά τώρα που το φετινό προεδρείο κάνει ακριβώς το ίδιο (με την ίδια κυβέρνηση πάντα), δεν είναι ;
3) Τι διαφορετικό έχουν οι φετινές διαβεβαιώσεις από τις περσινές, και δεν καλείτε σε ξεσηκωμό όπως πέρυσι ;
4) Πέρυσι που υποστήριζαν τάχα ότι εκείνοι τα είχαν προβλέψει όλα και δεν τους άφηνε η ηγεσία του ΠΦΣ να αντιδράσουν, άραγε τα προβλέπουν όλα και φέτος ;


Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τις γνωρίζετε όλοι.


Είμαστε σίγουροι ότι τώρα θα πουν πως αν δεν τηρήσει την διαβεβαίωση ο κ.Βορίδης θα μας βρει απέναντί του. Και συμφωνούμε σε αυτό.
Άλλο που πέρυσι, κάποιοι έλεγαν "τώρα που πέρασαν τι να κάνουμε, πριν έπρεπε, μας καταδικάσατε, μπλα μπλα μπλα...".
Εμείς ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, γιατί όπως προείπαμε είναι για το καλό όλων.
Και χαιρόμαστε που η τωρινή ηγεσία κάνει ακριβώς ότι και η περσινή, να σέβεται δηλαδή τις διαπραγματεύσεις της και να δέχεται τις διαβεβαιώσεις.


Αλλά δεν θα ανεχτούμε τα δυο μέτρα και σταθμά, που με τόση μαεστρία θέλουν να έχουν μερικοί που πέρυσι φωνασκούσαν συνεχώς (έρχονταν εκλογές βλέπετε) .
Να μας πει και η ηγεσία του ΠΦΣ λοιπόν ρητά, από τώρα, τι σκοπεύει να κάνει αν δεν τηρηθεί η διαβεβαίωση.

Γιατί η ιστορία θα τους περιμένει και πάλι στην γωνία, όπως και σήμερα.

Άλλωστε, ήταν θέμα χρόνου.


Συντακτική ομάδα PharmaTeam