ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Aνησυχητικά τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Προεδρείου του ΠΦΣ

Ούτε δύο μήνες καλά καλά δεν έχουν περάσει από τότε που ανέλαβε το νέο προεδρείο του ΠΦΣ τη θητεία του και πρόλαβε να δώσει σαφή δείγματα γραφής για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε επίπεδο παρατυπίας και παραβίασης των θεσμικών κανόνων τα επόμενα 3 χρόνια...
Με έκπληξη είδαμε, λοιπόν, στη συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ στις 23/10/14 τον κ. Λουράντο να λέει ότι ο κ. Σοφιανόπουλος είναι στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, αντικαθιστώντας τον ίδιο (δείτε το στιγμιότυπο εδώ http://www.livemedia.gr/video/117637  από το 51:30' και μετά). Το ζήτημα είναι ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε κάποια απόφαση Δ.Σ. που να άλλάζε από τη θέση αυτή τον κ. Θεοδοσιάδη που την κατείχε. 
Το Pharmateam, ρώτησε και έμαθε σχετικά για το συγκεκριμένο θέμα και σας το παρουσιάζουμε:
Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες μας στο Δ.Σ. του ΠΦΣ στις 5/11/14 ήταν προγραμματισμένο σύμφωνα και με την ημερήσια διάταξη να συζητηθεί η συγκρότηση όλων των επιτροπών. Κατά τη συζήτηση όμως αποκαλύφθηκε ότι ήδη 20 ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 15/10/14 είχαν σταλεί υπογεγραμμένες επιστολές από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα προς τα Υπουργεία με αλλαγές στα ονόματα των εκπροσώπων του ΠΦΣ σε αυτές, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει αποφασιστεί αυτό σε κάποιο Δ.Σ, όπως ορίζει το καταστατικό του ΠΦΣ. 
Με λίγα λόγια κάποιοι αμέσως μετά την ανάδειξη του νέου προεδρείου έσπευσαν να μοιράσουν τις θέσεις των επιτροπών μεταξύ τους, χωρίς να το περάσουν από Δ.Σ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν αποκαλύφθηκε το θέμα προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στους υπαλλήλους τους ΠΦΣ μη αναγνωρίζοντας τις υπογραφές τους προφασιζόμενοι ότι ήταν ηλεκτρονικές , λες και οι υπάλληλοι με δική τους πρωτοβουλία αποφάσισαν μια ωραία πρωία να αλλάξουν τα πρόσωπα στις επιτροπές.
Όπως καταλαβαίνετε το θέμα αυτό θα μπορούσε να πάρει τεράστιες διαστάσεις, ευτυχώς όμως δεν δόθηκε συνέχεια. Και ο λόγος ήταν  για να μην ταλανίζεται ο ΠΦΣ από τέτοιας έκτασης εσωτερικά ζητήματα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για ολόκληρο τον κλάδο.