ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Την πώληση της μονάδας διαβήτη έναντι 2,5 δισ. δολ. εξετάζει η Bayer


Στην πώληση της μονάδας του διαβήτη έναντι 2,5 δισ. δολ. προσανατολίζεται η διοίκηση της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Bayer AG.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σχέδιο αναμόρφωσης στη δομή της Bayer προβλέπει την εισαγωγή του βραχίονα πλαστικών στο χρηματιστήριο και την επικέντρωση της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας σε κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες.


Ήδη στο παρελθόν έχει προσπαθήσει να αναζητήσει αγοραστή για τη μονάδα του διαβήτη, ο οποίος πραγματοποίησε πωλήσεις περί τα 722 εκατ. ευρώ (897 εκατ. δολ.), το 2012. Ωστόσο, απέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον πιθανών υποψηφίων, όπως η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Bayer έχει δώσει «εντολή» στην Credit Suisse να βρει αγοραστή για την μονάδα, και αναμένει τις πρώτες προσφορές στο πρώτο τρίμηνο του 2015.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Bloomberg η μονάδα του διαβήτη, η αξία της οποίας αποτιμάται στα 1 με 2 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να προσελκύσει εταιρείες private equity, όπως η Cinven Ltd, η EQT Partners AB και η Triton Advisers Ltd.

Μέχρι στιγμής, η τόσο η Bayer, όσο και η Credit Suisse αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Πηγή: Virus