ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Επιτέλους δίνει λύση ο ΕΟΠΥΥ


Λύση στην πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ πλέον δεν θα απαιτείται η παρουσία των ασθενών στα φαρμακεία του Οργανισμού, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και καταστεί ασφαλέστερη η διακίνηση των φαρμάκων.


Συγκεκριμένα, όλα τα σχετικά παραστατικά (συνταγές, γνωματεύσεις, φωτοτυπίες των βιβλιαρίων υγείας) θα μπορούν να προσκομίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από υπάλληλο των δημόσιων νοσοκομείων, σε συμφωνημένες ημέρες και ώρες. Μαζί με τα παραστατικά θα περιλαμβάνονται και εξουσιοδοτήσεις ασφαλισμένων, προκειμένου να γίνεται ομαδική εκτέλεση των συνταγών.

Να σημειωθεί ότι η εκτέλεση συνταγών κρατικών νοσοκομείων με φάρμακα νοσοκομειακής μόνο χρήσης, από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης του νοσοκομείου και δήλωση στέρησης των φαρμακευτικών σκευασμάτων επί της συνταγής.

«Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η καλύτερη διακίνηση των φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίου τύπου.

Πηγή: Virus