ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχεται “φρέσκο” ρευστό στον ΕΟΠΥΥ! Γιατί “εκταμιεύει” άρον άρον ο Βορίδης


Ζεστό χρήμα θα φθάσει σύντομα στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Μάκης Βορίδης ζήτησε και πήρε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, επιπλέον χρηματοδότηση. Γιατί δίνεται κι άλλο ρευστό στον ΕΟΠΥΥ;

Τη μαύρη τρύπα του μεγαλύτερου φορέα υγείας της χώρας επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση εν όψει της άφιξης της τρόικας στο τέλος του μήνα.

Οι δανειστές μας φθάνουν στην Αθήνα και πάνω πάνω στην ατζέντα τους έχουν ως βασικό θέμα την Υγεία αλλά και τον ΕΟΠΥΥ. Τα οικονομικά του οργανισμού που όπως πάντα δεν είναι στην ….καλύτερη φάση τους, επιδιώκεται τώρα να διορθοθούν με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις.


Άλλωστε επισήμως με βάση των προυπολογισμό απουσιάζουν από τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ 373 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ζήτησε και πήρε πρόσθετη χρηματοδότηση 360 εκατ. ευρώ ώστε να πληρωθούν οι ιδιωτικοί πάροχοι υγείας που περιμένουν καιρό τώρα να δούνε το χρώμα του χρήματος.

Και πάλι βέβαια το πρόβλημα δε λύνεται. Η υποχρηματοδότηση του φορέα δημιουργεί καθημερινές δυσλειτουργίες και στις παροχές προς τους ασφαλισμένους.

Πάντως η άρον άρον επιπλέον χρηματοδότηση οφείλεται και στους δανειστές μας οι οποίοι καιρό τώρα διαμηνύουν πως θα πρέπει να ξεχρεώσει ο ΕΟΠΥΥ τους ιδιώτες παρόχους του.
Μάλιστα το αίτημά των τροικανών διατυπώνεται τόσο γραπτώς μέσω mail όσο και δια των αντιπροσώπων τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία στον προϋπολογισμό της τρέχουσας χρήσης υπάρχει υπέρβαση των προϋπολογισθέντων εξόδων (6.768.879.635 ευρώ) σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα (6.395.132.155)- διαφορά περίπου 373 εκ.ευρώ.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι κάπου εκεί υπάρχουν και τα …αμέτρητα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους, από την σύσταση του (1.1.2012), ανήλθαν τον Ιούλιο 2014 στο ποσό των 670.094.844,48 ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 598.459.283,25 ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του Ιουνίου του 2014 που έφτασε τα 1.268.554.127,73 ευρώ.

​Επιπρόσθετα, οι εισπραχθείσες και μη αποδοθείσες εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονταν τον Ιούλιο του 2014 σε 539.176.955 ευρώ.

Πηγή: Iatropedia