ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δύο νέες προειδοποιήσεις για επικίνδυνα φάρμακα μέσω Διαδικτύου

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.Μεγάλος παραμένει ο κίνδυνος από τα φάρμακα που διατίθενται ανεξέλεγκτα μέσω του Διαδικτύου.
Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσαν ότι δύο ακόμη σκευάσματα που εντοπίστηκαν στη Γαλλία ενδέχεται να είναι επικίνδυνα για όσους τα λαμβάνουν.
Πρόκειται για τα προϊόντα με τις εμπορικές ονομασίες “ΖΖΖ” και “Mixaflex”, τα οποία ενδέχεται να κυκλοφορούν και στην Ελλάδα.
 
Ναρκωτικό
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το προϊόν “ZZZ” (tabs 10mg/tab) περιέχει τη μη εγκεκριμένη ουσία Zolpidem.
Δεν είναι εγκεκριμένο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Το Zolpidem είναι υπνωτικό χάπι και κατατάσσεται στις ψυχότροπες ουσίες, με υψηλό κίνδυνο κατάχρησης.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ναρκωτικό.

Αναβολικό
Το προϊόν “MIXAFLEX 250” περιέχει τη μη εγκεκριμένες ουσίες Nandrolone, Trenbolone και Testosterone.
Δεν είναι ούτε αυτό εγκεκριμένο και μπορεί, επίσης, να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Οι ουσίες που περιέχει το προϊόν περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Αοπόφαση 34912/2001 περί καθορισμού απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων ντόπινγκ, καθώς χρησιμοποιείται σαν αναβολικό.
Προσοχή
Οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.
Επισημαίνουν και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγη: Iatronet