ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ρεπορτάζ από το ΔΣ του ΠΦΣ

Το Pharma Team πάντα με έγκυρες πληροφορίες σας ενημερώνει για σημαντικά νέα του κλάδου. Σύμφωνα λοιπόν με την πληροφόρησή μας, στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΦΣ μετά την εκλογή νέας Διοίκησης έγινε ενημέρωση σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων που απαρτίζουν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ και αφορούν το 2012.
Όπως έιχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, τα χρήματα αυτά έχουν δοθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πληρώσει τα φαρμακεία για τις οφειλές που έχουν εκκαθαριστεί και έχουν ελεγχθεί.

Όλοι θυμόμαστε πως για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που αφορούν μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2011 είχαμε υπογράψει πως αποδεχόμαστε «κούρεμα» 3,5% και είχαμε εκδόσει και αντίστοιχα πιστωτικά τιμολόγια προκειμένου να πληρωθούμε εκείνα τα χρήματα υποτίθεται άμεσα, τα οποία όμως λάβαμε με καθυστέρηση το 2014.

Το κούρεμα αυτό πραγματοποιήθηκε εξ΄αιτίας ενός νόμου που ψηφίστηκε από την τότε Βουλή και αφορούσε μόνο τα χρήματα αυτά, δηλαδή μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2011.

Χθες λοιπόν ελέχθη στο ΔΣ πως ίσως τα ασφαλιστικά ταμεία ζητήσουν κούρεμα και για τα χρέη του 2012.
Κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως παράνομο αφού νομικά δε θα βασίζεται πουθενά μια τέτοια κίνηση και ο ΕΟΠΥΥ που ήδη έχει στην κατοχή του τα χρήματα που μας οφείλει για το 2012, δε μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιο κούρεμα, ακόμα και η ίδια η νομική του υπηρεσία ενδεχομένως θα το εμποδίσει.
Κι όμως βρέθηκαν κάποιοι στο ΔΣ του ΠΦΣ, όπως ο αντιπρόεδρος κος Σοφιανόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως αν μας ζητήσουν κούρεμα πρέπει να το αποδεχθούμε.
Επαναλαμβάνουμε πως κάτι τέτοιο ο κλάδος δεν πρέπει επ΄ουδενί να αποδεχθεί ένα νέο κούρεμα, ειδικά όταν οι οφειλές αυτές αφορούν λογαριασμούς διετίας.

Αποφασίστηκε επίσης στο ΔΣ να χορηγηθεί από τον ΠΦΣ το επίδομα του ΚΑΕΦ στους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν το 2013.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, ο απερχόμενος πρόεδρος κος Θεοδοσιάδης πρότεινε η παράδοση-παραλαβή του ταμείου του ΠΦΣ από τον απερχόμενο στο νέο ταμία να πραγματοποιηθεί παρουσία και υπό την εποπτεία ορκωτού λογιστή.
Ο νέος πρόεδρος κος Λουράντος αποδέχθηκε και τίμησε τους λόγους που οδήγησαν στην πρόταση αυτήν τον κο Θεοδοσιάδη, είπε όμως πως υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση του ταμείου από την απελθούσα διοίκηση, οπότε κάτι τέτοιο δε χρειάζεται να γίνει.