ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Καραγεωργίου: Σημαντικές οι ελλείψεις φαρμάκων αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Καραγεωργίου από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αυτή τη στιγμή λείπουν 278 σκευάσματα από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που αποτελούν το 32% αυτών και δεν γνωρίζουμε πόσες είναι ακριβώς οι ελλείψεις σε μη συνταγογραφούμενα.

Ο κ. Καραγεωργίου απάντησε στον πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Δημήτρη Λιντζέρη ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 13ο ετήσιο συνέδριο του Health World ανέφερε ότι δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ελλείψεις φαρμάκων αυτή τη στιγμή.



«Έχει δίκιο ο πρόεδρος του ΕΟΦ που ανέφερε στην ομιλία του ότι δεν λείπει κανένα φάρμακο στην αγορά. Και ο λόγος είναι απλός. Ελλείψεις θεωρούνται όταν δεν υπάρχουν για μία εβδομάδα. Ωστόσο, μετά τις καταγγελίες για ελλείψεις ο ΕΟΦ προβαίνει, αν προβεί δηλαδή, σε ελέγχους μετά από πολύ καιρό με αποτέλεσμα όταν θα ελέγξει για τους κωδικούς που έχουν καταγγελθεί αυτοί πολύ πιθανόν να έχουν αντικατασταθεί και να υπάρχουν ελλείψεις σε άλλους κωδικούς» απαντά ο κ. Καραγεωργίου και συνεχίζει.

«Αν δεν υπάρχουν ελλείψεις διερωτώμαι τότε γιατί η κομισιόν έχει προσάγει την Ελλάδα για έλλειψη 5 σκευασμάτων;»

Στο ταβάνι των 2 δισ. ευρώ ρίχνει τις ευθύνες της κακής λειτουργίας της αγοράς ο κ. Καραγεωργίου, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά ότι τα συγχαρητήρια για τις μεταρρυθμίσεις τα πήραμε όμως τα αποτελέσματα αυτών δεν τα γνωρίζει κανείς στο εξωτερικό εκτός από μας που τα ζούμε.