ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση ΑΕΣΠ για τη συγκρότηση ΔΣ του ΠΦΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΣΠ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΠΦΣ με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την συγκρότηση του Προεδρείου.
Κατά την συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Θεοδοσιάδης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την εκλογή   του ΔΣ του ΠΦΣ οι εκλέκτορες από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, έστειλαν τα ακόλουθα μηνύματα: Εξέλεξαν την παράταξή μας πρώτη δύναμη με 43% και με 7 επί συνόλου 15 μελών του ΔΣ. Έδειξαν δηλ. ότι θέλουν η ΑΕΣΠ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα τριετή θητεία του ΔΣ, δίνοντας της μάλιστα ποσοστό διπλάσιο από την αμέσως επόμενη δεύτερη παράταξη.

Το δεύτερο μήνυμα που έστειλαν οι εκλέκτορες ήταν ότι δεν επιθυμούν αυτοδυναμία μιας παράταξης, άρα υποχρεωτικά συνεργασία περισσότερων δυνάμεων για την διοίκηση του Συλλόγου.
Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Θεοδοσιάδης, η κρισιμότητα της εποχής που διανύουμε, τα συνεχιζόμενα κυβερνητικά χτυπήματα κατά του κλάδου, οι τροικανές και κυβερνητικές διεργασίες στο χώρο της υγείας και ειδικότερα της φαρμακευτικής περίθαλψης, τα ανοικτά ζητήματα που παραμένουν στο χώρο μας (ΜΥΣΥΦΑ, ωράριο, ιδιοκτησιακό κλπ.) επιβάλλουν συνεργασία, συσπείρωση και συνένωση δυνάμεων ακόμη και εάν υπήρχε δυνατότητα συγκρότησης προεδρείου από μια μόνο παράταξη.
Άλλωστε αυτήν την προοπτική είχα επανειλημμένως υποστηρίξει και πριν από τις εκλογές χωρίς να είναι γνωστό το αποτέλεσμά τους.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, κατέληξε ο κ. Θεοδοσιάδης, η ΑΕΣΠ προτείνει την συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου με συμμετοχή όλων των παρατάξεων και κατανομή των θέσεων βάσει της εκλογικής δύναμης κάθε παράταξης   όπως καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές της 14/6.

Κατά αυτόν τον τρόπο επιδεικνύεται ο απαιτούμενος σεβασμός στο εκλογικό αποτέλεσμα και εξασφαλίζεται παράλληλα η συνεργασία και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων περισσότερων παρατάξεων».

Δυστυχώς από τη συμπαράταξη Σοφιανόπουλου –Λουράντου σύρθηκαν και οι παρατάξεις των κ. κ. Παπαδόπουλου –Μακρυγιάννη σε μια λογική και πρακτική διχοτόμησης δηλ. διάσπασης του κλάδου, υιοθετώντας πρόταση συγκρότησης προεδρείου από το οποίο θα απουσιάζει παντελώς η παράταξη μας.

Αγνοούν οι εμπνευστές αυτής της πρακτικής ότι δεν  μπορούν και δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε καν να σκέφτονται  απομόνωση το 43% του εκλογικού σώματος.

Ξεχνούν ότι επί σειρά ετών διεκήρυσσαν την αναγκαιότητα συγκρότησης διαπαραταξιακού προεδρείουακόμη και σε εποχές που ο κ. Βαγιωνάς είχε 8ή 9 μέλη στο ΔΣ. 
Προφανώς ούτε και τότε που το ζητούσαν το πίστευαν και το ήθελαν, γι’ αυτό άλλωστε και σήμερα που υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες το αποφεύγουν, αντί να σπεύσουν να επισημάνουν την δικαίωση των προσπαθειών τους.

Υιοθέτησαν, υποστήριξαν και ψήφισαν μια πρόταση συγκρότησης προεδρείου από τους Σοφιανόπουλο, Λουράντο, Παπαδόπουλο, Μακρυγιάννη,Χαλιγιάννη, Δαγρέ, Τσικανδηλάκη ενώ ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι αυτή η πρόταση δεν συγκέντρωνε πάνω από 7 ψήφους στο 15μελές ΔΣ, άρα ήταν εκ των προτέρων θνησιγενής.

Ξεχνούν ότι μέχρι τώρα δήθεν «αγωνιούσαν» και «αγανακτούσαν» για την αδικαιολόγητη πράγματι καθυστέρηση Περιφέρειας και Υπουργείου στην επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, ενώ τώρα με τη στάση τους στη ψηφοφορία παρατείνουν την αβεβαιότητα και την ανυπαρξία ΔΣ καθώς έχουν αποφασίσει να κρατήσουν την ίδια άγονη στάση και στην δεύτερη και στην Τρίτη συνεδρίαση ΔΣ με θέμα «Συγκρότηση Προεδρείου», οδηγώντας εντέλει τον κλάδο σε ΓΣ εκλεκτόρων, όπου πιθανότατα θα εκλεγεί διαπαραταξιακό προεδρείο, δηλαδή αυτό που προτείνουμε να γίνει  ήδη από σήμερα, αλλά στο μεταξύ θα έχει χαθεί ακόμη ένας μήνας απραξίας και ανυπαρξίας, ενώ τα προβλήματα τρέχουν, με ευθύνη αυτών που δήθεν σκίζουν τα ιμάτιά τους για τον κλάδο, αλλά αποδεικνύεται στην πράξη ότι μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες προωθούν.
Σε κάθε περίπτωση στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Οι φαρμακοποιοί μέσα από την ΓΣ του κλάδου θα αποφασίσουν για την διοίκηση που θέλουν να τους εκπροσωπεί. Στην απόφασή τους αυτή θα λάβουν υπόψη έναν ακόμη παράγοντα: Το πραγματικό πρόσωπο όλων που αποκαλύπτεται όταν πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ