ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Πραγματοποιήθηκε η 4η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου


Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 4η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου μας. Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 14:30 και τελείωσε στις 18:30. Αρκετοί συνάδελφοι προσήλθαν στα γραφεία του Συλλόγου, εξετάστηκαν από την γιατρό της αιμοδοσίας και όσοι κρίθηκαν κατάλληλοι αιμοδότησαν. Τελικά συγκεντρώθηκαν 18 φιάλες αίματος.

Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν είτε έδωσαν αίμα είτε τελικά δεν τους επιτράπηκε για ιατρικούς λόγους. Η προσπάθεια συνεχίζεται.

Αυτό που μας προβλημάτισε και το αναφέρουμε για να γίνει και δικός σας προβληματισμός,
είναι το γεγονός ότι από ένα σύλλογο που αριθμεί 1300 μέλη περίπου, συμμετέχουν πολύ λίγοι συνάδελφοι. Η συγκομιδή σε κάθε αιμοδοσία είναι πολύ μικρή και εάν δεν αυξήσουμε την συμμετοχή μας, η υπηρεσία του νοσοκομείου θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αρνηθεί να έρχεται στις αιμοδοσίες που κάνουμε δύο φορές το χρόνο. Το ελάχιστο όριο φιαλών που θέλουν από το νοσοκομείο για να δικαιολογούν το προσωπικό που έρχεται για την αιμοδοσία μας, είναι 30-35 φιάλες.

Συνάδελφοι, η τράπεζα αίματος έγινε για όλα τα μέλη του Συλλόγου και τις οικογένειες των μελών. Όμως εάν δεν στηριχθεί έμπρακτα από όλους μας, δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα. Όπως έχουμε πει και παλαιότερα, η ανάγκη για αυτό το πολύτιμο αγαθό δεν προγραμματίζεται. Αντίθετα, όλοι μας μπορούμε να προγραμματίσουμε να έρθουμε στις αιμοδοσίες του συλλόγου που γίνονται στα γραφεία μας. Και εάν δεν μπορούμε να δώσουμε εμείς για ιατρικούς λόγους, ας φέρουμε κάποιο μέλος της οικογένειάς μας που μπορεί. Είναι ένα καθήκον μας που δεν κοστίζει τίποτε, παρά μόνο 15 λεπτά από τον χρόνο μας για να μπορούμε να συνεχίζουμε να δίνουμε ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη.