ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δωρεάν φάρμακα και περίθαλψη σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Την ερχόμενη εβδομάδα, οι ασφαλισμένοι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ και να ενημερώνονται για την καταχώρηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας.
Δυνατότητα σε 65.835 οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη την οποία μέχρι σήμερα στερούνταν, παρέχει το υπουργείο Εργασίας.


Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, έπειτα από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), βρέθηκαν 65.835 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που πληρούν τα κριτήρια κάλυψης.
Τα κριτήρια αναφέρονται στον νόμο 4254/2014 και περιλαμβάνουν μέσο εισόδημα στην τριετία 2011 - 2014 μέχρι 12.000 ευρώ, οφειλές μετά την 1η Ιανουαρίου 2011.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη.

Τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος ΑΤΛΑΣ και έτσι – όπως όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας μας – δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων τους.

Όλοι οι αρμόδιοι πάροχοι υπηρεσιών Υγείας, στους οποίους μπορούν να αποταθούν, έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης της ηλεκτρονικής θεώρησης.

Οικογένειες

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση, η παροχή αφορά κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και τις οικογένειές τους, που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι 65.835 ασφαλισμένοι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ και να ενημερώνονται για την καταχώρηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης.


Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος