ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΣΕ ΒΟΡΙΔΗ: H KYBEΡΝΗΣΗ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

ΑΘΗΝΑ 18.7.2014

Είναι καιρός και η Κυβέρνηση να θέσει προαπαιτούμενα στην τρόικα, τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό υγείας, ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Για να συμπληρώσει πως θα πρέπει να πουν στην τρόικα πως «επειδή σας ακούσαμε πέρυσι το κράτος έχασε από το πετρέλαιο 400 εκατομμύρια. Πρέπει το ποσό αυτό να διατεθεί για την κάλυψη των ανασφάλιστων. Αυτό να πει ο κ. Σαμαράς στην Τρόικα»

Στον απευθείας διάλογο με  τον κ. Βορίδη, ο κ. Θεοδοσιάδης έθεσε δυο παραμέτρους οι οποίες αποτελούν  αναγκαίες συνθήκες για μια σωστή  και δίκαιη φαρμακευτική περίθαλψη.
Είπε λοιπόν χαρακτηριστικά πως τα 2 δις της φαρμακευτικής δαπάνης που έχουν καθορισθεί με τρόπο «αυθαίρετο και έωλο», ειδικά τώρα που πρόκειται να ενταχθούν στο σύστημα φαρμακευτικής  περίθαλψης – σωστά κατά την άποψη του – και οι ανασφάλιστοι, δεν επαρκούν.

Κάλεσε δε τον υπουργό να πάει σε οποιοδήποτε φαρμακείο επιλέξει και να δει τις αντιδράσεις του κόσμου που τις περισσότερες φορές φεύγει, βρίζοντας είτε την κυβέρνηση είτε τον υπουργό.

Αναφερόμενος στην τελευταία υπουργική απόφαση που απειλεί με κυρώσεις τον φαρμακοποιό αν δεν προτρέψει τον ασθενή να πάρει το φθηνότερο φάρμακο, είπε πως «η δουλειά μου είναι να δίνω το σωστό φάρμακο, να τον ενημερώνω για τις παρενέργειες  και για τον σωστό τρόπο λήψης του φαρμάκου. Η διαδικασία να μετατραπούμε σε λογιστές μας βρίσκει αντίθετους».