ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ενίσχυση των μετρόπληκτων φαρμακείων στη Θεσσαλονίκη - Δικαιολογητικά και λεπτομέρειες

Η μακροχρόνια καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων του ΜΕΤΡΟ στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και σε πολλά φαρμακεία, λόγω της θέσης τους πλησίον των εργοταξίων.
Λόγω της πολύχρονης καθυστέρησης της αποπεράτωσης των έργων, η οικονομική κατάσταση των φαρμακείων που πλήττονται έχει επιδεινωθεί και έχει δημιουργηθεί μεγάλη δυσκολία να διατηρηθεί το υπάρχον προσωπικό που εργάζεται σε αυτά.
Έτσι μετά από συνάντηση των παραγωγικών φορέων της πόλης τον Απρίλιο του 2014 μετά από επιστολή τους στον Πρωθυπουργό (βλέπε ΕΔΩ) και σχετική ξεχωριστή επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (βλέπε ΕΔΩ) προς τον ΟΑΕΔ, αποφασίστηκε η ένταξη των φαρμακείων στις επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν.

Σε απάντηση του ΟΑΕΔ προς το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (βλέπε ΕΔΩ) ανακοινώθηκε στις 1/7/2014 πως τα φαρμακεία εντάσσονται στο «Πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών επιχειρήσεων που, λόγω της θέσης τους, επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη».
 
Μπορείτε να βρείτε το ΦΕΚ που αφορά το παραπάνω πρόγραμμα πατώντας ΕΔΩ.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να δουν εάν είναι δικαιούχοι, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν πατώντας ΕΔΩ.
Καλό είναι να εκτυπώσετε την παραπάνω ανακοίνωση και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το λογιστή σας.
Η ενίσχυση είναι σημαντική για τους συναδέλφους που πλήττονται και πρέπει όλοι να καταθέσουν αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα προκειμένου να απορροφηθεί το προβλεπόμενο κονδύλιο.
 
Η συντακτική ομάδα του Pharma Team