ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

‘Εως τον Ιούνιο φαρμακευτική κάλυψη των οικονομικά αδύναμων

Η Roche Hellas.θα δωρίσει φάρμακα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων.

‘Εως τον Ιούνιο θα επιχειρηθεί να καλυφθούν οι ανάγκες φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων Ελλήνων.

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι η κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων που είναι σε δυσμενή οικονομική θέση είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Σήμερα- είπε ο κ. Γεωργιάδης- συμπληρώνουμε 4 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στο Μνημόνιο. Στο διάστημα αυτό κάποιοι συμπολίτες μας έχουν βρεθεί σε πολύ δυσμενή θέση.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επαφή με τους Συνδέσμους Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ), προκειμένου να γίνει πιο εντατική η προσπάθεια εξεύρεσης των φαρμάκων που χρειάζονται χιλιάδες ‘Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη.

Δωρεά

Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη έγιναν κατά την ανακοίνωση δωρεάς φαρμάκων αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ, για ανασφάλιστους ασθενείς, από την εταιρία. Roche Hellas.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και διευθυντής εταιρικών υποθέσεων κκ.Alexander Zehnder και Κίμων Μαλαταράς επεσήμαναν ότι το ‘’πρόγραμμα υποστήριξης ανασφάλιστων ασθενών’’ της Roche Hellas είναι μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση στη χώρα μας.

Η εταιρία θα διαθέσει σε ολόκληρη τη χώρα περίπου 11.500 συσκευασίες φαρμάκων με τη μορφή δωρεάς, είτε σε δημόσια νοσοκομεία είτε στην Τράπεζα Φαρμάκων που έχει δημιουργήσει ο ΣΦΕΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Πρωτοβουλία

Ο υπουργός υγείας ευχαρίστησε τη Roche Hellas, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα βγαίνει από την πιο πρωτοφανή οικονομική κρίση που έχει βιώσει κράτος από τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και μετά.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης-σημείωσε- ιδιωτικές πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, είναι όχι μόνο σημαντικές αλλά και απαραίτητες.

Πηγή: www.iatronet.gr