ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Παπανικολάου: άγνοια της τρόικας για τα φαρμακεία & τα φάρμακα

Δυνατό χαστούκι κατά των δανειστών, δίνει η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου, αναφορικά με το θέμα των ρυθμίσεων στα φαρμακεία, αλλά και στα φάρμακα, κατηγορώντας την τρόικα για άγνοια αλλά και αδυναμία αντικειμενικής ανάλυσης.

Ειδικότερα, μιλώντας για το θέμα των φαρμακείων, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα real news, η κυρία Παπανικολάου, κατηγόρησε την τρόικα για τις αλλαγές που έχουν γίνει στα φαρμακεία και τα φάρμακα, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί, δεν εξυπηρετούν ούτε τον ανταγωνισμό, ούτε την πρόσβαση των ασθενών σε φθηνά φάρμακα.

Μεταξύ άλλων, η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας τόνισε:


«Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που απαιτήθηκαν για τη λειτουργία των φαρμακείων μέσα από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, επειδή συμμετείχα στη διαδικασία και με τους εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, διαπίστωσα όχι μόνο άγνοια, αλλά και ανεξήγητη αδυναμία αντικειμενικής ανάλυσης των συνθηκών λειτουργίας της φαρμακευτικής αγοράς στη χώρα μας. Οι αλλαγές που τελικά επιβλήθηκαν δεν ευνοούν ούτε τον ανταγωνισμό, ούτε διευκολύνουν την πρόσβαση σε φθηνότερα φάρμακα, εφόσον πρόκειται για μια ρυθμισμένη αγορά με ένα διατιμημένο προϊόν. ‘Όλα αυτά οδηγούν εύκολα στο συμπέρασμα ότι εξυπηρετούν και κάποιες άλλες σκοπιμότητες μέσα από αυτή την ατεκμηρίωτη αδιαλλαξία».

Πηγή: onmed.gr