ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ: Φορολογικές Ενημερότητες



ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ
«Ζητείται Ευθύνη!!!»

Ο ΠΦΣ χειρίστηκε από την πρώτη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα της χορήγησης των αποδεικτικών ενημεροτήτων για τα φαρμακεία.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά, από τα τέλη του 2012, στο ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν ενημέρωνε εγκαίρως τη ΔΟΥ στην οποία υπάγεται και εν συνεχεία η εν λόγω ΔΟΥ δεν ενημέρωνε εγκαίρως τις αρμόδιες για κάθε φαρμακείο ΔΟΥ για τα παρακρατηθέντα ποσά. Το αποτέλεσμα ήταν ο φαρμακοποιός να καλείται να υποστεί για περισσότερες από μια φορά παρακρατήσεις του ίδιου ποσού, αφού οι τοπικές ΔΟΥ δεν γνώριζαν ποια ποσά και πότε είχαν καταβληθεί.

Σε δεύτερο χρόνο εκδόθηκε η ΠΟΛ 1274/13 η οποία, όπως είναι γνωστό, με μια σειρά διατάξεων στραγγαλίζει οικονομικά το φαρμακείο αφού επί της ουσίας καθιστά δυσχερή την έκδοση φορολογικής ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων από το δημόσιο, στην περίπτωση που ο φαρμακοποιός έχει προβεί σε ρύθμιση οφειλών στην εφορία.

- Έχοντας πλήρη γνώση του ζητήματος και των συνεπειών του, από τα τέλη του 2012 μέχρι και σήμερα, πραγματοποιήσαμε σειρά επαφών , τηλεφωνικώς και φυσικής παρουσίας μας, στις οποίες μετείχα προσωπικά με την θεσμική ιδιότητα μου ως εκπρόσωπος του ΠΦΣ.

- Σειρά εγγράφων και υπομνημάτων καταθέσαμε στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπόψη του Γενικού Γραμματέα κου Χ. Θεοχάρη, καθώς και υπόψη του Υφυπουργού Οικονομικών κου Γ. Μαυραγάνη, τον οποίο συναντήσαμε πάνω από πέντε φορές με συγκεκριμένες προτάσεις και τεκμηριωμένες με νομικές αιτιάσεις .

Ενδεικτικά μόνο αναφέρω :

Αριθμ. Πρωτ. ΠΦΣ 261/ 7-2-2013
Αριθμ. Πρωτ. ΠΦΣ 289/12-2-2013
Αριθμ. Πρωτ. ΠΦΣ 658/27-3 -2013
Αριθμ. Πρωτ. ΠΦΣ 42/10-1-2014 Υπόμνημα Προτάσεων
Αριθμ. Πρωτ. ΠΦΣ 168/17-1-2014
Αριθμ. Πρωτ. ΠΦΣ 171/17-1-2014

και πλήθος άλλων, κάποιων εκ των οποίων υπάρχει σχετική ανάρτηση και στο site του ΠΦΣ.

- Ενημερώσαμε τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων πλην Χρυσής Αυγής.

- Με παρέμβασή μας έγινε Ερώτηση στην βουλή από εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υφυπουργό Οικονομικών και ακολούθησε σχετική συζήτηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών στην αίθουσα της ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ακολούθησε δε η απάντησή του, η οποία έχει δημοσιευθεί επίσης στο site του ΠΦΣ.
- Καρπός δικών μας ενεργειών και της αδιάπτωτης πίεσης που ασκούσαμε, ήταν αρχικά η υπογραφή της νέας ΠΟΛ 1065/14 και στη συνέχεια η παράκαμψη της ΔΟΥ Αμαρουσίου με απευθείας ενημέρωση των περιφερειακών ΔΟΥ μέσω της τράπεζας Πειραιώς.

Όλο αυτό το διάστημα οι επαφές μας και η τηλεφωνική επικοινωνία μας ήταν συνεχής και πιεστική με τελευταία την απαίτησή μας να οριστεί επιτέλους κοινή συνάντηση μεταξύ του ΠΦΣ - του ΕΟΠΥΥ και ΓΓΔΕ, με την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι θα έχουν γνώσεις πληροφορικής και θα είναι σε θέση να προτείνουν και να υλοποιήσουν εφαρμογή διασύνδεσης μεταξύ taxis και ΕΟΠΥΥ έτσι ώστε να ενημερώνονται άμεσα οι τοπικές ΔΟΥ, σε κάθε παρακράτηση από τον ΕΟΠΥΥ ρυθμισμένων οφειλών των φαρμακείων.

Σχετική ανάρτηση στο site του ΠΦΣ με Αριθμ. Πρωτ. 828/7-3-2014.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4/4/2014 παρουσία μου, καθώς και του Α΄ Αντιπροέδρου του ΠΦΣ κου Απ. Βαλτά από την πλευρά του ΠΦΣ, του κου Μουζάκη και του κου Παπανικολάου από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ καθώς επίσης και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, με συγκεκριμένα αποτελέσματα και εντελώς αθόρυβα !!!

Οπωσδήποτε, ήταν απών ο κ. Ζαρογουλίδης ο οποίος σε μια προσπάθεια να γίνει βασιλικότερος του Βασιλέως προσπαθεί να καρπωθεί την προσπάθεια του ΠΦΣ για λόγους κατανοητούς σε όλους, θεωρώ.
Εξάλλου η υποτιθέμενη «παρέμβαση» και «ενημέρωσή» του επί της ουσίας είναι κενό γράμμα που θυμίζει την «ζαλισμένη» εδώ και ενάμιση χρόνο από τον ΠΦΣ ελιά, που πίστεψε ατυχώς ο κος Ζαρογουλίδης πως θα τσιμπήσει με ένα υπαρκτό ή μη τηλεφώνημά του.

Ευσεβείς πόθοι - ζητείται ευθύνη!!!

Σεραφείμ Ζήκας
Πρόεδρος ΦΣ Θήβας
Ταμίας ΠΦΣ