ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τι φέρνει η απελευθέρωση για φαρμακοποιούς...


Εκπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία ανάλογα με τον τζίρο τους θα κληθούν να κάνουν οι φαρμακοποιοί βάσει της ρύθμισης για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, που αναμένεται να είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος συναντήθηκε την Τετάρτη με εκπροσώπους του κλάδου και επανέλαβε ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος δεν σημαίνει περισσότερα φαρμακεία, καθώς ήδη ο αριθμός των 12.000 είναι υπερβολικός, αλλά αφορά στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.


Σε δηλώσεις του, ο υπουργός σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συμφωνούν στην κλιμακωτή έκπτωση ανάλογα με τον τζίρο του φαρμακείου. "Αυτή τη συμφωνίκα θα τη μετουσιώσουμε σε ρύθμιση νομοθετική, την οποία θα θέσουμε υπ' όψιν της Ένωσης και θα καταλήξουμε μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου τον Δεκέμβριο η Βουλή να κληθεί να ψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση" δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν έλειψαν πάντως και στιγμές μεγάλης έντασης,
 όταν ο υπουργός Υγείας έθεσε το θέμα της μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, που σύμφωνα με τους ίδιους είναι 23,8%, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο ξεπερνά και το 30%.
"Δεν δεχόμαστε καμία μείωση του ποσοστού κέρδους όταν μας χρωστούν 700 εκατομμύρια. Είναι δυνατόν;" τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δημήτρης Βαγιωνάς, ο οποίος δήλωσε ότι η Ένωση αναμένει γραπτώς τις προτάσεις του υπουργείου Υγείας, ώστε να αξιολογηθούν.

Οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων Αθήνας και Θεσσαλονίκης συμφώνησαν, έπειτα από σχετικό αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου, να τηρήσουν από τον Δεκέμβριο τον νόμο που προβλέπει το 20% των φαρμακείων να λειτουργούν και το Σάββατο.

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17574&subid=2&pubid=17686756