ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΥΓΕΙΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ


Ας σταματήσουν λοιπόν επιτέλους τις μισές κουβέντες, τις ασταμάτητες διαρροές και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς περί εύκολου πλουτισμού. Το σημερινό φαρμακείο απασχολεί κοντά στους 17.000 εργαζόμενους πλήρως καλυμμένους υγειονομικά και συνταξιοδοτικά μέσω της απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών στους ασφαλιστικούς φορείς ( Ι.Κ.Α. , πρώην Τ.ΕΑ.Υ.ΦΕ. ) χωρίς να υπάρχει σε καμία περίπτωση ανασφάλιστος υπάλληλος.
Είναι ίσως το μοναδικό επάγγελμα που απαιτείται μηνιαίως η χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας με αποτέλεσμα ο βαθμός της φορολογικής μας “ εντιμότητας “ να είναι ο υψηλότερος σε σχέση με άλλους κλάδους εργασίας.
Έχει ειπωθεί επανειλημμένως ότι χορηγούμε φάρμακα στους ασφαλισμένους των ταμείων υγείας τα οποία πληρώνουμε άμεσα και τα οποία μας εξοφλούνται σε διάστημα αρκετών μηνών , προπληρώνοντας έτσι Φ.Π.Α. και τον ανάλογο φόρο για τα ανείσπρακτα αυτά ποσά!!! (Ελληνικό φαινόμενο)
Οτιδήποτε διακινείται μέσω του χώρου μας συνοδεύεται από τα ανάλογα παραστατικά ( τιμολόγια- δελτία αποστολής , πιστωτικά ) με αποτέλεσμα την πλήρη οικονομική διαφάνεια.(Φτάσαμε στο σημείο το αυτονόητο να θεωρείται εξαίρεση!!)
Η αναλογία φαρμακείων ανά κάτοικο είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστώντας έτσι την πρόσβαση στην υγεία ανεμπόδιστη συντηρώντας υψηλό ευδόκιμο ανταγωνισμού μεταξύ των φαρμακείων προς όφελος φυσικά του ασθενή – καταναλωτή ο οποίος και απολαμβάνει υψηλές υπηρεσίας σε χώρους που σέβονται όλους τους κανόνες υγιεινής , αισθητικής κ.α. Η προσβασιμότητα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την πρόληψη , αυτήν δηλαδή που συντελείται στα φαρμακεία , κάνει τον Έλληνα να νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη απέναντι στο λειτούργημά μας ισχυροποιώντας την διαπροσωπική του σχέση με τον“ φαρμακοποιό της γειτονίας “ .
Για όλους τους παραπάνω λόγους είμαστε και θα παραμείνουμε πυλώνας της κοινωνίας , θεμέλιο για την ευημερία και την ανάπτυξη του Ελληνικού κράτους και στήριγμα του Έλληνα πολίτη. Ως μέρος της κοινωνίας είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές ,με κάθε τρόπο , ώστε να ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματα που την ταλανίζουν και να ‘τρέξουμε’ μπροστά . Μέρος των παραπάνω είναι η στήριξη που παρέχουμε στην πολιτεία για την πλήρη λειτουργία του νέου μηχανογραφικού συστήματος ελέγχου των συνταγών , η συνεχής μηχανογράφηση των φαρμακείων μας , η προσφορά νέων θέσεων εργασίας , η επαγγελματική αποκατάσταση των νέων φαρμακοποιών μέσω της αποκεντρωμένης ίδρυσης νέων φαρμακείων και εν τέλει η μεγάλη ομολογουμένως μείωσης της λιανικής τιμής των φαρμάκων προς μεγάλη ανακούφιση των ιδιαίτερα ευπαθών κοινωνικών στρωμάτων (συνταξιούχοι , άνεργοι κ.α. )
Μας περιμένουν δύσκολες στιγμές , χρειάζεται να δώσουμε μάχες απέναντι σε αυτούς που μπερδεύουν , αποπροσανατολίζουν , λοιδορούν και μας βάλουν καθημερινά κρύβοντας σκοπιμότητες και υστεροβουλία .
Μάχες καθημερινές , πίσω από τον πάγκο , έξω από το φαρμακείο αν χρειαστεί , ενημερώνοντας τον Έλληνα πολίτη πραγματικά τόσο με λόγια όσο και με την αδιαπραγμάτευτα επαγγελματική και ……….. υγιή μας στάση.

-Ο-
Συνάδελφος φαρμακοποιός
Σπύρος Νικολαϊδης