ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Φ.Σ.



Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν φαρμακοποιούς εμπλεκόμενους σε παράνομες συνταγογραφήσεις , με αποτέλεσμα την διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος, ο Π.Φ.Σ. δηλώνει δημοσίως κατηγορηματικά και για μία ακόμη φορά και με την προϋπόθεση ότι τα δημοσιεύματα αποδίδουν την πραγματικότητα, ότι φαρμακοποιοί που συμμετέχουν σε ανάλογες δραστηριότητες που κύριο χαρακτηριστικό τους έχουν την απάτη δεν έχουν θέση στον Φαρμακευτικό χώρο.
Τέτοιες δραστηριότητες ελαχίστων φαρμακοποιών αφ΄ενός μεν ζημιώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία , αφ΄ετέρου δε εκθέτουν όλο τον κλάδο.
Ο Π.Φ.Σ. διαβεβαιώνει όλο το κοινωνικό σύνολο ότι τα περιστατικά αυτά είναι μεμονωμένα και στην συντριπτική τους πλειοψηφία , οι φαρμακοποιοί εργάζονται σύννομα ασκώντας το λειτούργημά τους και ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι δίπλα στον έλληνα πολίτη και στηρίζουν όλες τις αποφάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης.
Ο Π.Φ.Σ. καλεί τα αρμόδια όργανα της πολιτείας σε όποια περίπτωση τεκμηριώνονται φαινόμενα σαν αυτά που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας να επιβάλλουν και να υλοποιήσουν τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές και παράλληλα να επεκτείνουν τις έρευνές τους με στόχο να σπάσουν τα κυκλώματα μέρος των οποίων, όχι μοναδικό, είναι και οι Φαρμακοποιοί.



Εκ του Π.Φ.Σ.





Δημοσιεύτηκε: 06/08/2010